Veritat o mite?

Veritat o mite?

Veritat o mite?

Veritat o mite?

1- És imprescindible que us renteu les dents tot just acabar de dinar
És un mite! Tot i que raspallar-se les dents tot just acabar de menjar és gairebé un instint, no és el més adequat. Després de dinar, es produeixen canvis en el nivell de pH de la boca, de manera que les peces dentals estan més sensibles davant l'atac dels àcids. La saliva és l'encarregada de neutralitzar aquesta acidesa, però és un procés que triga uns vint minuts en fer-se efectiu. Per compensar el desajust de l'pH, a més d'esperar aquest curt període de temps, és aconsellable esbandir-se la boca amb aigua. ¡Especialment si s'han consumit dolços!
2- Un bon mètode per eliminar el mal de queixal és col•locar una aspirina sobre la peça dental que t'està fent mal
MITE! Col·locar una aspirina a la mola adolorida no només no fa que el dolor desaparegui més ràpid, sinó que a més és perjudicial per a la teva salut bucodental. Podria provocar lesions en els teus genives i acabarà deteriorant el teu esmalt dental, el que pot derivar en problemes futurs. Mai utilitzis aquest mètode per fer desaparèixer el mal de queixal! En el seu lloc, visita al teu dentista.
3- L'alineació dental, la mida de les peces dentals i la separació entre aquestes s'hereten genèticament
VERITAT. Tant l'alineació dental, com la mida de les peces i la separació entre aquestes, són factors genètics que s'hereten de pares a fills. El que no és hereditari és l'estat de salut de les dents i de les genives, que depèn de la higiene bucodental de cada persona. És molt important tenir cura de la boca de manera correcta, tal com et s'especifiqui el teu dentista!
4- Per evitar la càries n'hi ha prou únicament amb reduir el consum de sucre
MITE Tanmateix, aquesta afirmació és una veritat a mitges, ja que tot i que és cert que reduir el consum de sucres redueix la probabilitat que apareguin càries, no és una solució definitiva i única. Per conservar una salut dental adequada i no haver d'enfrontar a les molestes càries, és important mantenir una higiene oral òptima a través d'un raspallat efectiu. Pots complementar aquesta rutina amb fil dental i esbandides bucals diaris, que aclariran la teva boca de bacteris. No t'oblidis de les teves visites anuals al dentista.
5- És dolent raspallar les genives, ja que pots danyar
És un mite! La rutina de salut bucodental no ha de quedar només a les dents. És igual d'important netejar bé les genives i la llengua, ja que la placa s'acumula en gairebé totes les zones de la boca. Netejant les genives reduirem la possibilitat d'aparició de gingivitis i periodontitis. A més, evitarem les molestes inflamacions i el sagnat que causa aquest dipòsit de placa dental. Però això no vol dir que puguis raspallar de manera indiscriminada. Si tens les genives sensibles, cepíllalas amb suavitat i amb un raspall de truges suaus que eviti la seva irritació. Té cura també els buits de les teves dents amb raspalls interdentals i fil dental, ja que són llocs amagats en els quals pot acumular-se la placa sense que ens adonem.
6- Els “queixals del seny” no serveixen per a res
Veritat! Tal com ja sabies, els últims molars (els famosos "queixals del seny") no tenen cap utilitat actual. Fa milers d'anys, utilitzàvem 32 peces dentals per mastegar els aliments i digerir-amb més facilitat. Amb el transcurs de la història, vam començar a canviar de dieta i hàbits. La nostra estructura facial es va començar a adaptar al nostre nou estil de vida i es va tornar més estreta. Això va fer que les "queixals del seny" fossin inservibles, el que no evita que a algunes persones els segueixin sortint i no sigui necessari extreure-les.
Obrir WhatsApp
Vols reservar una cita?
WhatsApp Oclinic
Hola! Tens algun dubte o vols reservar una cita?