Cirurgia bucal

Què és?

La cirurgia bucal és l’especialitat més antiga de l’odontologia. Té com a objectiu, fer un diagnòstic i tractament de les malalties, traumatismes en les dents i de les estructures òssies i teixits tous que requereixin una intervenció quirúrgica.

Qualsevol intervenció quirúrgica comporta que s’han de realitzar les proves complementàries ideals per poder diagnosticar i oferir el millor pla de tractament pel pacient.

A Oclinic Dr. Josep Vila, Dentistes a Olot, especialistes en cirurgia bucal.

En les cirurgies bucals, és vital realitzar un bon diagnòstic i tractament de les malalties, traumatismes en les dents i de les estructures òssies i teixits tous que requereixin una intervenció quirúrgica.

Qualsevol intervenció quirúrgica comporta que s’han de realitzar les proves complementàries ideals per poder diagnosticar i oferir el millor pla de tractament pel pacient.

Actualment, les cirurgies són minimament invasives, indolores i oferim uns sistemes de sedació conscient per pacients que són més aprensius.

Tipus d'intervencions

RECONSTRUCCIÓ I REGENERACIÓ OSSIA

Quan perdem, o bé, ens han caigut peces dentals, ja que no hi ha estímul al no tenir contacte amb les altres peces dentals, aquest, es va reabsorbint, aportant conseqüències greus per la nostra salut i per l’estètica facial.

A Oclinic dr. josep Vila, dentistes a olot, especialistes en reconstrucció i regeneració òssia, oferim varies opcions de manera exitosa, aportant al màxim, la biocompatibilitat.

INJERTS AUTÒLEGS: Quan un pacient l’hi manca algun teixit, ja sigui òs, grassa, mucosa, … és necessari un procés de reconstrucció òssia.

Afavorim així, la tolerància dels propis teixits, ja siguin del nostre propi cos, o bé, de teixits de donants i receptor, per evitar qualsevol tipus de rebuig. Així realitzem les cirurgies de injerts autòlegs.

EXTRACCIÓ DE DENTS MALMESES

Aquestes extraccions s’han de realitzar, ja que si la dent no té cap funció en boca i té un problema que no es pot solucionar, s’ha d’extreure per evitar infeccions.

EXTRACCIÓ DE QUEIXALS DEL SENY

Són dents que comporten molts problemes si no estan correctament erupcionades i no es poden higienitzar correctament. Poden patir càries, malmetre dents veïnes, moure altres peces, infeccions de repetició, etc… La seva extracció pot ser indicada per ortodòncia, preventiva, infecció, afectació dents veïnes, etc…

EXTRACCIÓ DE QUISTS I TUMORS BENIGNES

Els quists a l’interior dels maxil·lar, són freqüents. Poden provenir d’infeccions de dents en mal estat, de dents retingudes a l’òs, etc.

En aquests casos, és indispensable la intervenció quirúrgica per l’extracció eliminant així, les molèsties que puguin generar i/o possibles complicacions.

Dins la cavitat oral, també s’hi poden produir tumors benignes dels que es procedeix a realitzar una biòpsia.

CIRURGIA MUCOGINGIVAL

La cirurgia mucogingival són cirurgies per solucionar problemes de teixits tous en la boca del pacient: recessions gingivals, empelts preventius, frenets, etc…

CANÍNS INCLOSOS

Els canins inclosos, són aquells que no erupcionen i que, tot-hi que tenir una arrel totalment formada, continua dins l’òs maxil·lar o mandibular, més enllà de la seva edat d’erupció normal. Degut a la seva importància funcional i estètica, i la seva funció clau en l’oclusió, s’intentarà conduir-l’ho a la seva posició normal anatòmica.

Es valora la possibilitat de traccionar amb un tractament d’ortodòncia, el caní per situar-l’ho dins l’arcada correctament. Es realitza una fenestració quirúrgica del caní i tracció ortodòntica perquè es pugui situar dins l’arcada.

En casos en els que aquest tractament no es pugui realitzar, serà indicada l’extracció quirúrgica de la peça dental.

A Oclinic Dr. Josep Vila, dentistes a Olot oferim el tractament de plasma ric en factors de creixement, per optimitzar la regeneració òssia i millorar els resultats ens els nostres tractaments de cirurgia bucal.

Vols reservar una cita?Obrir WhatsApp
Vols reservar una cita?
WhatsApp Oclinic
Hola! Tens algun dubte o vols reservar una cita?