Quins són els problemes de salut bucodental relacionats amb les mascaretes?

Quins són els problemes de salut bucodental relacionats amb les mascaretes?

Quins són els problemes de salut bucodental relacionats amb les mascaretes?

Quins són els problemes de salut bucodental relacionats amb les mascaretes?

Algunes de les complicacions derivades de l’ús continu de les màscares estan relacionades amb la manca d’oxigen.

La presència d’una barrera física a la nostra boca i nas fa que el diòxid de carboni que alliberem en cada exhalació sigui, en part, reabsorbida pel nostre organisme en cada inhalació.

Per tant, la proporció d’oxigen lliure que circula per la nostra boca es redueix per la presència de més diòxid.

Un altre tema important és que l’ús de mascareta provoca, inevitablement, una menor exposició a l’aire i una reducció de la parla, de manera que la salivació, a l’igual que succeeix a la nit mentre dormim, no es renova.

No oblidem, en aquest sentit, que la nostra boca està de manera natural plena de bacteris i que l’absència de regeneració en la saliva, la deshidratació i la manca d’aire fresc produeix una activació d’aquests bacteris, pel que poden aparèixer problemes com, per exemple, halitosi, desmineralització dental i càries.

Halitosi o mal alè

De la primera cosa que ens passa amb les màscares, a l’igual que succeeix quan ens despertem al matí. El fet que no salivem tant i que estiguem moltes hores amb una màscara que va filtrant partícules porta al fet que el nostre alè quedi, per així dir-ho, perjudicat.

Una fàcil solució és ingerir molta aigua, mastegar aliments lleument consistents (no que siguin excessivament durs ni amb sucre), no fumar ni beure alcohol, mantenir una dieta saludable i, el més important, crític diríem, és mantenir una higiene bucodental excel•lent.

Desmineralització de les dents i càries

La presència desproporcionada dels àcids de la placa bacteriana provoca la pèrdua de minerals en l’esmalt dental, el que condueix, al seu torn, a una major probabilitat d’aparició de càries que afecten les dents.

No oblidem que la mascareta provoca un increment en la presència de gèrmens i bacteris en la nostra boca, pel que hem de compensar-ho amb més aigua i més higiene bucodental.

Obrir WhatsApp
Vols reservar una cita?
WhatsApp Oclinic
Hola! Tens algun dubte o vols reservar una cita?