Ens pot afectar la mascareta a la nostra salut bucodental?

Ens pot afectar la mascareta a la nostra salut bucodental?

Ens pot afectar la mascareta a la nostra salut bucodental?

Ens pot afectar la mascareta a la nostra salut bucodental?

Tot i que la mascareta no hauria de perjudicar la salut bucodental, malauradament estem canviant els nostres hàbits d’higiene oral i això te conseqüències greus en la nostra boca.

La mascareta es obligatòria i necessària i forma part del nostre dia a dia. Molt es parla d’ella, a nivell de protecció i seguretat, teixit, disseny, com utilitzar-la, com afecta a la nostra pell, però… I com afecta ens afecta a les nostres dents, llavis, genives, llengua…?

L’ús de la mascareta: halitosi, càries i desmineralització de la dent.

A la boca tenim molts bacteris que formen part del nostre propi organisme. Algunes aprofiten per activar-se quan tenim les defenses baixes, i altres s’activen en absència d’oxigen lliure. La manca d’aire a causa de l’ús de la màscara està provocant una sèrie de conseqüències que podem evitar esforçant-nos només una mica.

Quan portem màscara tenim menys exposició a l’aire. Algunes d’aquests bateries provoquen mal alè (halitosi), altres provoquen patologies i altres la tinció a les dents. Per tot això hem de ser mes rigorosos amb la nostre neteja bucodental.

L’halitosi (mal alè)

És una de les primeres conseqüències de l’ús de les mascaretes. Hauríem de canviar-les cada 4 o 5 hores, i estimular la secreció salival a través de la masticació d’aliments durs i sense sucre. Beure molta aigua i evitar el consum de tabac i alcohol són mesures que també ajuden a frenar l’halitosi. Una dieta saludable és molt important i sobretot tenir una higiene oral completa.

La desmineralització de la dent i la càries (la malaltia oral més prevalent)

Les càries són una de les malalties més comunes, i la prevenció és la millor protecció que existeix. Detectar-les a temps ens pot estalviar molts problemes.

Obrir WhatsApp
Vols reservar una cita?
WhatsApp Oclinic
Hola! Tens algun dubte o vols reservar una cita?