En qüestió de salut, no et deixis influenciar

En qüestió de salut, no et deixis influenciar

En qüestió de salut, no et deixis influenciar

En qüestió de salut, no et deixis influenciar

Les pastes blanquejadores abrasives i l’ortodòncia sense supervisió segueixen sent productes de moda a les xarxes socials

És indubtable que vivim en l’era de la immediatesa: com més aviat tinguem el que volem, millor. A Internet s’escriu destacant paraules en negreta perquè els lectors puguin escanejar la pàgina més ràpid, es creen rutines d’exercici per posar-se en forma en tres setmanes, i fins hi pastes de dents que, suposadament, poden deixar les teves dents d’un blanc impol·lut en només un mes.

Aquest ànsia i ritme de vida accelerat pot ser perjudicial per a la nostra salut física i mental: podem creure’ns 1 fake new que hem llegit sense prestar molta atenció, lesionar-nos, o destruir el nostre esmalt utilitzant productes abrasius.

carbon-activo-1
Font: Instagram

Blanquejar les dents amb carbó actiu, ¿miracle o perill?

El carbó activat es va posar de “moda” fa uns anys, quan alguns influencers van començar a compartir a les xarxes socials la seva experiència amb aquests productes. En les seves publicacions, aquests influencers es cepillaban amb una pasta de dents negra, molt cridanera, i a el cap d’un mes mostraven amb orgull un somriure d’un blanc marfil.

A primera vista, no sembla que aquest producte tingui efectes secundaris nocius per a la salut. Les últimes marques de carbó actiu que han guanyat popularitat es promocionen com un blanquejament casolà sense químics, 100% natural, a força de pols de carbó de coco. Però el costat fosc de l’carbó actiu es deixa veure amb el pas el temps.

carbon-activo-2
Font: Vanitatis / El Confidencial (03/04/2020)

Es tracta d’una substància molt absorbent, d’aquí que doni la sensació que destrueix la placa i les partícules que tenyeixen l’esmalt; però també elimina bacteris bones, que ajuden a mantenir en equilibri la nostra microbiota oral.

A més, la seva potència abrasiva és excessiva, per això aconsegueix un efecte blanquejador gairebé immediat. La realitat és que l’ús d’aquest tipus de productes destrueix l’esmalt a poc a poc, i acaba exposant la dentina (la capa d’la dent que es troba sota), provocant problemes en les genives i sensibilitat dental.

carbon-activo-3
Font: Vanitatis / El Confidencial (03/04/2020)

Avui en dia, la societat sembla estar més conscienciada dels perills de l’carbó actiu, però encara hi ha algunes influencers que el presenten com un producte miraculós per blanquejar les dents, quan la realitat és que els seus efectes són temporals i res segurs.

carbon-activo-4
Fuente: Mujer Hoy (04/11/2019)

Manualitats perilloses: fabricar els teus propis alineadors

Podria semblar que aquest ànsia per fer les coses un mateix i des de casa hagi sorgit arran de la quarantena, però empreses com SmileDirectClub porta anys promocionant la venda d’alineadors invisibles per al “autoconsum”

El seu lema es basa en el “Do it yourself” (Fes-t’ho), com si alinear les dents fos una manualitat o una obra de bricolatge. Pots fer servir el kit que proporcionen per fer-te una impressió de la dentadura a casa teva i enviar-la perquè fabriquin els alineadors. Després, te’ls enviaran a casa teva perquè comencis el teu tractament sense visites a el dentista.

A l’igual que crides a un lampista per arreglar una avaria i vas a el metge quan tens un dolor punxant, mai deixarem de recomanar-te que acudeixis a el dentista si vols canviar algun aspecte de les teves dents, ja sigui estètic o funcional, perquè són les úniques persones qualificades per tocar el teu somriure sense causar una trencadissa.

Si llegeixes testimonis de persones que han caigut en les urpes d’aquests mètodes i consultes a professionals, comprovaràs que no val la pena jugar-se la salut per estalviar una mica de diners. La rendibilitat d’aquests productes, a la fi sempre és efímera.

smart-direct-club
Obrir WhatsApp
Vols reservar una cita?
WhatsApp Oclinic
Hola! Tens algun dubte o vols reservar una cita?